1 Vispa
ihop äggen och sötning. Rör ihop med resten av ingredienserna utom mandelspånen som du lägger ovanpå. Häll över smeten i en smörad form.
1 Grädda
i ugnen i cirka 30 minuter eller tills den stabiliserat sig.
1 Gör
sylten under tiden genom att koka tranbären med vatten, sötning och vaniljpulver. Koka tills bären blivit mjuka och mosiga. Ställ åt sidan för att svalna.
1 Servera
ostkakan med tranbärssylten och vispad grädde.
Meterhöga drivor med vitt, vitt, vitt, vart man än vänder blicken. Tranbärssylt eller chutney är en klassiker till kalkonen vid Thanksgiving i USA - tranbärens förlovade land - men den är god till allt möjligt
Jag är visserligen helt med på att vitt mjöl och socker är skit för kroppen, men jag gillar heller inte sötningsmedel, så när jag sötar så väljer jag helst kokossocker eller honung, snarare än sötningsmedel
Vegansk Saffransostkakamed VinägerblåbärHar du nånsin provat en krämig Durra/Bovetegröt. Det är ungefär som risgrynsgröt med både proteinrikare och fiberrikare med durra och bovete
Självklart är David en del av min familj nu och vi firar ofta jul med hans familj, men i och med att mina föräldrar är skilda så har vi under min uppväxt aldrig samlats som en stor familj utan jag har alltid varit enda barnet på julafton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.