Saffransostkaka med tranbärssylt
Jills Mat
Jills Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 10,5 dl valfri sötning (lika sött som socker)
  • 14 droppar bitter­mandelessens skippa om nötfritt
  • 11 nypa salt
  • 10,5 tsk vaniljpulver
  • 10,5 g saffran
  • 1250 g crème fraiche
  • 1250 g cottage cheese Typ Keso
  • 11 dl grädde
  • 10,5 dl mandelspån
  • 15 dl tranbär färska eller frysta
  • 12 msk vatten
  • 11 dl valfri sötning
  • 12,5 dl grädde vispasStäll in ugnen på 175 °C.
  • 1 Vispa ihop äggen och sötning. Rör ihop med resten av ingredienserna utom mandelspånen som du lägger ovanpå. Häll över smet­en i en smörad form.
  • 1 Grädda i ugnen i cirka 30 minuter eller tills den stabiliserat sig.
  • 1 Gör sylten under tiden genom att koka tranbären med vatten, sötning och vanilj­pulver. Koka tills bären blivit mjuka och mosiga. Ställ åt sidan för att svalna.
  • 1 Servera ostkakan med tranbärssylten och vispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.