Den här gången har jag gjort ett sockerfritt gelégodis med vårt svenska superbär, svartavinbär. Sprängfyllt med antioxidanter och vitaminer, dessutom växer det över hela landet så många av oss har chans att plocka det svarta bäret helt gratis
Garnera medsvartavinbär. Red av med ljustredningsmjöl och smaka av med gelé och salt och peppar. Lägg ner köttet i såsen och servera viltgrytan med pressad potatis och koktbroccoli
Nästa gång testar vi göra den med blåbär. Den fick kraftig smak av vinbären men var väldigt god. Smält smöret och blanda med socker, mjöl, havregryn och mandel till ett smul
Vinbärskakamed dinkel. Mixa bären till en slät massa med en stavmixer. Jag tror knappast Elin blev besviken att vinbärskakan som vi skulle haft till våra smoothies i januari misslyckades
Mixa vinbären till en puré och sila bort skal och kärnor med en nätsil. Utan att redogöra för världens längsta historia kan jag meddela att vi varit på Östra Sjukhuset sedan i lördags morse och vi är inlagda på deras special-BB för observation
Vänd sedan ner chokladen, vinbären och nötterna i smeten med hjälp av en slickepot. Lägg hälften av smöret i en kastrull och smält det på medelhög värme
Rör svartavinbärmed socker och servera till parfaiten. Häll ner smeten och täck med plastfolie. Täck en avlång sockerkaksform, ca 1 ½ liter med plastfolie. 225 g svartavinbär. Receptet gäller för 12 bitar 5 äggulor 1½ dl strösocker 2½ dl Arla® vispgrädde 500 g Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche 225 g svartavinbär ½ dl strösocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.