Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform och fyll formarna nästan ända upp med smet. Sätt ugnen på 200 grader, riv mandelmassan och vispa ihop den med smör och socker. 200 g mandelmassa
Riv mandelmassan och blanda sedan ner den i smeten. 1 tsk vaniljsocker150 g Margarin1 dl strösocker2 ägg1 pkt saffran 200 g mandelmassa . 1 pkt saffran 200 g mandelmassa
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Spritsa ut frostingen på dina svala saffransmuffins. Vill du också ha julstämning hemma hos dig kan jag rekommendera de här smarriga och juliga muffinsarna med saffran och pepparkaksfrosting
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Mandelmassa. Blanda i matberedare mandelmjölet och de finrivna bittermandlarna med sötningen. Frys in resterande mandelmassa, tina och ta fram och fylla muffins, eller rulla kulor och doppa i choklad för ”marsipanbröd”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.