1 florsocker
att pudra över Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i mandlarna. Låt koka ett par minuter, dra från plattan och sila upp mandlarna när du kan trycka ut dem ur sina skal. Ställ åt sidan.
1 Riv
mandelmassan. Vispa ihop den med smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget, och vispa till en fluffig smet. Vispa ner saffran, rivet apelsinskal och -saft.
1 Blanda
ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
1 Ställ
ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform och fyll dem nästan ända upp med smet. Lägg 3-4 skållade mandlar på toppen av varje muffin.
1 Grädda
i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt muffinsarna svalna lite i formen innan du stjälper upp dem så går de inte sönder. Pudra över florsocker.
Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Då är det otroligt smarrigt med kanderade mandlar. Smaksatta med kanel. Smaksatta med kakao. Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. Busenkelt att göra själv. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om
Här har jag även lite mer margarin i pajen så täcket blir lite klumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen med fingrarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.