Saffrans­muffins med mandel

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g skållad, skalad mandel
  • 1200 g mandelmassa
  • 1150 g rumsvarmt smör
  • 11 dl socker
  • 11/2 g saffran
  • 1 saft och rivet skal från 1 apelsin
  • 12 ägg
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 1 florsocker att pudra över
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i mandlarna. Låt koka ett par minuter, dra från plattan och sila upp mandlarna när du kan trycka ut dem ur sina skal. Ställ åt sidan.

  • 1 Riv mandelmassan. Vispa ihop den med smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget, och vispa till en fluffig smet. Vispa ner saffran, rivet apelsinskal och -saft.

  • 1 Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner det i äggsmeten.
  • 1
 Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform och fyll dem nästan ända upp med smet. Lägg 3-4 skållade mandlar på toppen av varje muffin.
  • 1
 Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt muffinsarna svalna lite i formen innan du stjälper upp dem så går de inte sönder. Pudra över florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.