Saffransmacaron med apelsin-och citroncurd
Milda.se
Milda.se

Saffransmacaron med apelsin-och citroncurd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 4 msk socker
  • 200 g florsocker
  • 100 g mandelmjöl
  • 1 påse saffran
  • 1/2 citron
  • skal och saft från
  • 1/2 apelsin
  • skal och saft från
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 75 g Milda mat & bakmargarin

Beskrivning

    Marängerna: Separera äggvitorna från gulorna och lägg i en skål. Vispa vitorna långsamt på låg hastighet till ett vitt skum utan stora bubblor.

    Tillsätt strösocker lite i sänder och fortsätt vispa. Smeten ska nu vara glansig och så fast att när man drar upp vispen så ska det bilda en liten topp som sakta sjunker tillbaka.

    Sikta ned florsocker, mandelmjöl och saffran och rör försiktigt med en slickepott tills allt blandats väl. Smeten är färdig då man kan spritsa ut en femkrona på ett bakplåtspapper som inte rinner ut för mycket och som inte blir "toppig".

    Fyll sedan en spritspåse med en rund tyll och tryck ut små femkronor på en bakplåtspapperklädd plåt. (om det bildas en liten topp kan du blöta ett finger i vatten och trycka till försiktigt) Låt marängerna torka i ungefär en timme så de får en torr yta.

    Sätt ugnen på 150°.

    Grädda marängerna cirka 13 minuter och ta sedan ut dem och låt svalna på ett galler.

    Curden: Börja med att riva det yttersta skalet av apelsin och citron. Se till så du inte får med något vitt eftersom det lätt kan göra att curden blir besk.

    Blanda de rivna skalen med socker, citron- och apelsinsaft och äggulor. Låt sjuda i ett vattenbad tills det tjocknar ordentligt. (eller direkt på plattan försiktigt).Låt svalna.

    Skär det rumstempererade margarinet i bitar, vispa ner i äggblandningen och vispa krämen slät, låt svalna. Är curden för lös när du ska spritsa ut den på dina skal så kan du pröva att sätta in den i frysen en stund innan. Allra bäst om det får stå i kylskåp ett par timmar eller över natten.

    Spritsa curden på ena sidan och kläm ihop med en maräng. Förvara i kylskåp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.