Du kan behålla munkarna neutrala och pudra dem med massa florsocker eller fylla dem med något gott. Man kan även doppa dem os sker och kanel eller ringla glasyr över
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Tryck till med kavlen och kavla längderna, så att de blir cirka 25 cm breda. Skär 2 cm breda bitar och vira dem runt två fingrar ett par varv och avsluta med ett varv tvärs över och lägg änden under bullen. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper, max 12 stycken per plåt
Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en deg på låg hastighet med en degkrok. Koka upp mjölk och vaniljstång, plocka ut vaniljstången och häll mjölken över äggblandningen Häll sedan tillbaka allt i kastrullen och koka upp under omrörning på medelvärme tills krämen tjocknat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.