Saffranskola
Milda.se
Milda.se

Saffranskola

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl Milda mat & visp
  • 50 g Milda mat & bakmargarin
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 2 påsar saffran (1 g)
  • 1 1/2 dl kokos

Beskrivning

    Blanda Milda Visp, margarin, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om tills du får en lagom konsistens på kolan. Bäst är att använda en digitaltermometer. Kolan är mjuk vid 122°, medelhård vid 125° och hård vid 130°.

    Blanda ner saffran och kokos i smeten, rör om, och bred sedan ut på bakplåtspapper. Låt kolan svalna innan den skärs i bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.