240 g
vetemjöl [4 dl] 80 g potatismjöl [1 dl] 200 g smör 100 g strösocker [1,1 dl] 27 g saffranslag [1,8 msk] 12 g apelsinskal 2,5 g bakpulver [0,5 tsk] 4 g salt [0,6 tsk]
Saffranskaka med Tosca och ApelsinVegansk, Glutenfri, Raffinerat sockerfri and oljfri. Vi har sötat kakan med björksocker vilket faktiskt är bra för dina tänder
Och han som skulle kakla i köket lyser med sin frånvaro. På tal om advent så bakade jag en julig saffranskaka i en långpanna som toppades med en god glasyr och skar den sedan i bitar
Blanda det med det smälta smöret. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret
Glutenfri saffranskaka med lingongrädde och historien om nyckeltjuven. Ytterligare en tidig morgon här vid köksbordet med kaffekopp och stearinljus som ända sällskap
Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.