pajdeg60 g florsocker [1 dl] 180 g vetemjöl [3 dl] 120 g smör
Mandelfyllning75 g smör, brynt 150 g mandelmjöl 60 g vetemjöl [1 dl] 150 g rörsocker 0,5 g saffran 75 g smör, rumstempererat 15 g äggula [1 st] 165 g ägg [3 st] 30-50 g lingon, färska eller tinade
Topping60 g pistagenötter, skalade 25 g muscovadosocker 25 g farinsocker 25 g vetemjöl 30 g smör 3 g salt
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj medknäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Eftersom det är äpplets dag så tänkte jag bjucka dig på mina godaste bakverk med äpplen. Först ut är den här underbara knäckiga äppelpajen med hemkokt vaniljsås
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor. Severa med glass eller vaniljsås. Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 -40 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllene
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.