Klä en form, 20*30 cm, med bakplåtspapper. Den här veckan var det min tur att stå för fikat på jobbet. Och i fredags visste jag fortfarande inte vad jag skulle baka (jag brukar planera nån månad innan annars)
Kladdig, kanelsmakande och absolut jättegod. 150 g smör 2 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk kanel ½ krm salt 2 ½ dl vetemjöl 2 ägg pärlsocker att strö på Smält smöret i en kastrull och rör i övriga ingredienser
Häll i smeten i en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i 35-50 minuter, testa med en sticka. På lovet hann jag baka en hel del och så hade vi ju en del gäster som hjälpte mig att äta upp alla godsaker också
Den härligt knallgula och saftiga kakan med en hemlig kanelgömma i mitten som jag tänker ge er receptet på idag serverades här i Najnis kök förra helgen, till adventsglöggmyset i änglaspelets och adventsljusens sken
I lördags bjöd jag på denna jättesaftiga saffranskakamed mandelmassa och äpplen. Den smakar mycket saffran och smälter nästan i munnen, inte i närheten av en torr saffranskaka
Glutenfri saffranskakamed lingongrädde och historien om nyckeltjuven. Någon hade namnsdag i går, och jag passade på att bjuda mina arbetskollegor på årets första saffranskaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.