180 grader
varmluft (eller 200 grader i vanlig ugn). Smält smöret försiktigt i en liten kastrull tillsammans med saffran. Blanda ner den kalla mjölken.
I lördags bjöd jag på denna jättesaftigasaffranskakamed mandelmassa och äpplen. Den smakar mycket saffran och smälter nästan i munnen, intei närheten av en torr saffranskaka
Riv mandelmassan och blanda med mjöl, socker och salt i en bunke. Rör ner choklad och saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan
Pensla bullarna meduppvispat ägg och strö över pärlsocker. Jag såg ett recept i julas med saffransbullar som man hade bakat i en långpanna, efter att ha kikat vad som fanns hemma fick det också blirussinoch valnötter i bullarna
Jag hade kunnat gjort det enkelt för migoch gjort saffranskladdkaka med mandelmassa ochvit choklad, men valde att istället prova på något nytt och därför blev det kort och gott en saffranskaka
Saffranskakamedlingon. Mamma kan interiktigt hejda sig när det gäller sötsaker så det fanns allt från skumtomtar till kolor, pepparkakor, chokladskorpor och så den här saffranskakan
Jäs till dubbel storlek, pensla med ägg, strö över pärlsocker eller flagad mandel. I äldre tid hade man inte råd att baka med saffranskryddan utan kokade upp vatten med socker och saffran, som penslades över de nybakade bullarna
Jäs till dubbel storlek, pensla med ägg, strö över pärlsocker eller flagad mandel. I äldre tid hade man inte råd att baka med saffranskryddan utan kokade upp vatten med socker och saffran, som penslades över de nybakade bullarna
Här kommer mitt recept på Saffransbullarna jag gjorde medrussinoch mandelmassa. ½ paket russin beroende på hur mycket russin du vill ha i, jag hade ett stort paket russin så därav halva jag hade i degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.