Då kan jag tipsa om denna saffranskaka som är lätt att göra och räcker till många. De här tiden pååret är det som bekant en hel del bjudningar och tillställningar som man är bjuden på
Den slår ut alla andra saffransbullar, julpraliner, nötter och kakor jag provat och bakat kring jul. Dessutom håller den sig saftig väldigt länge, det vill säga om det nu är kvar något av kakan dagen efter
Exakt två veckor kvar till första advent och jag har bakat årets första julbak. Det blev en gammal favorit, mjuk och luftig saffranskaka med chokladglasyr
Blanda vetemjöl, bakpulver och saffran i en skål. Låt den kallna. Smörj och bröa en långpanna, ca 25x30 cm, eller lägg ett bakplåtspapper i formen. Låt kakan svalna i formen 10 minuter innan den stjälps upp. Låt glasyren stelna och skär sedan upp kakan i 24 bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.