. 200 gr torskfilé. 200 gr laxfilé. 200 gr räkor. 400 gr finkrossade tomater. 3 vitlöksklyftor (finhackade). 4 st små schallottenlökar (alt 2 stora/1 gul lök)
Ni kanske kan tänka er hur mycket min lillebror hatade mig när jag alltid önskade mig fiskgryta. Den här maträtten har jag älskat ända sedan mamma gjorde den första gången
4 pers4 portioner fullkornsris1 liten gul lökolivolja1 paket saffran1 fiskbuljongtärning2-3 dl vatten400 g torskfilé1 burk krossade tomater150 g sockerärtersalladGÖR SÅ HÄR
Hittade ett recept på en fiskgryta i en gammal veckotidning, men som vanligt gjorde jag om receptet efter vad vi hade hemma och det vi gillar att ha i, så detta är min version av grytan
Svärmor och svärfar bjöd på middag under påsklovet. Det blev två olika fiskrätter. Den här har jag bloggat om förut, men blir så god att den är värd ett extranummer
Som utlovat, recept på fiskgrytan från förra helgen. Fiskgryta med vitlöksbröd, 5-6 port500 g fisktärningar (lax och torsk till exempel)500 g potatis, fast2 morötter (ca 130 g)1 purjolök1 fänkål1,5 msk olivolja2 msk tomatpuré1/2 kuvert saffran5 dl vatten400 g körsbärstomater på burk1 dl gräddesalt, svartpeppar5-6 minibaguetter75 g smör, rumsvarmt3 msk persilja2 vitlöksklyftoren nypa salt1,5 krm vitpeppar1 citron1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.