Saffranscupcakes med apelsinfrosting
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 g saffran
  • 1100 g mjölk, (1 dl)
  • 1180 g vetemjöl, (3 dl)
  • 17 g bakpulver, (1,5 tsk)
  • 13 g vaniljsocker, (1 tsk)
  • 13 g salt (0,5 tsk)
  • 1120 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1180 g strösocker, (2 dl)
  • 1110 g ägg, (2) rumstempererade
  • 160 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1200 g färskost
  • 1360 g florsocker, (6 dl)
  • 11 apelsin
  • 1 Muffins0,5 g saffran 100 g mjölk, (1 dl) 180 g vetemjöl, (3 dl) 7 g bakpulver, (1,5 tsk) 3 g vaniljsocker, (1 tsk) 3 g salt (0,5 tsk) 120 g osaltat smör, rumstempererat 180 g strösocker, (2 dl) 110 g ägg, (2) rumstempererade
  • 1 Frosting60 g osaltat smör, rumstempererat 200 g färskost 360 g florsocker, (6 dl) 1 apelsinMuffins
  • Värm upp mjölken tillsammans med saffran och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 170 grader och lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa smör och strösocker och blanda sedan i ett ägg i taget. Blanda i dom torra ingredienserna och lite i taget av saffransmjölken. Blanda till en slät och fin smet. Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt. Frosting
  • Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en fluffig och fin frosting. Riv i apelsinzest och blanda väl.
  • När muffinsen är kalla, spritsa eller smeta ut frostingen på varje cupcake. Pudra lite florsocker över och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.