1 Muffins0,5
g saffran 100 g mjölk, (1 dl) 180 g vetemjöl, (3 dl) 7 g bakpulver, (1,5 tsk) 3 g vaniljsocker, (1 tsk) 3 g salt (0,5 tsk) 120 g osaltat smör, rumstempererat 180 g strösocker, (2 dl) 110 g ägg, (2) rumstempererade
1 Frosting60
g osaltat smör, rumstempererat 200 g färskost 360 g florsocker, (6 dl) 1 apelsinMuffins
Värm upp mjölken tillsammans med saffran och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 170 grader och lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa smör och strösocker och blanda sedan i ett ägg i taget. Blanda i dom torra ingredienserna och lite i taget av saffransmjölken. Blanda till en slät och fin smet. Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt. Frosting
Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en fluffig och fin frosting. Riv i apelsinzest och blanda väl.
När muffinsen är kalla, spritsa eller smeta ut frostingen på varje cupcake. Pudra lite florsocker över och servera.
Smält smöret och blanda med mjölk och saffran. Rör philadelphiasosten med den smälta chokladen slät. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med frostade tranbär
Till vårt första adventsfika bakade jag saffranscupcakes. Det är samma recept som saffranskakan som finns här på bloggen men med 1 dl finrivna morötter också
Får man tjuvstarta med julen. Därför tänker jag så smått tjuvstarta med små jultips. Idag tänkte jag börja med att tipsa om mina saffrans cupcakes med rom och rosépeppar
Värm upp mjölken tillsammans med saffran och ställ åt sidan. Men först blandade jag ihop en apelsinfrosting för att använda till de saffransminimuffins jag bakade i helgen
Glutenallergiker, mjölkallergiker, veganer och den som vill äta mat med lågt GI. Apelsinfrosting. ) förlaga har jag testat fram det här receptet, som ger perfekta saftiga muffins med mycket kokossmak
Rör ihop med en sked. Apelsinfrosting. Vispa ihop smör och florsocker med elvisp. 12 stycken1 dl riven kokos1 hg rumsvarmt smör2,5 dl socker2 äggfinrivet skal av en citron1 dl gräddfil3 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker1 krm saltApelsinfrosting. Vispa smör och socker ca 5 minuter med elvisp. Toppa varje muffins med frosting och ca 1 tsk apelsinmarmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.