Saffransbullar med vanilj | Foodfolder - Vin, matglädje och inspiration!
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 15 dl mjölk
  • 150 g jäst
  • 1250 g kesella kvarg med vaniljsmak
  • 12 paket saffran
  • 11.5 dl socker
  • 10.5 tsk salt
  • 117 dl vetemjöl
  • 1100 g smör, rumstempererat
  • 12 msk vaniljsocker
  • 14 msk strösocker
  • 11 krm vaniljpulver
  • 11 st uppvispat ägg
  • 10.5 dl pärlsocker
  • 1 Ingredienser 100 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 250 g kesella kvarg med vaniljsmak 2 paket saffran 1.5 dl socker 0.5 tsk salt 17 dl vetemjöl Fyllning: 100 g smör, rumstempererat 2 msk vaniljsocker 4 msk strösocker 1 krm vaniljpulver Topping: 1 st uppvispat ägg 0.5 dl pärlsocker Skriv utGör så här: Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°
  • Rör ner saffran i mjölkblandningen.
  • Smula jästen i en bunke, tillsätt lite av mjölkblandningen och rör ut jästen. Tillsätt resten av mjölkblandningen, kesella, socker, salt och det mesta av mjölet.
  • Arbeta degen smidig och blank, så den inte kladdar. Låt jäsa under bakduk i minst 45 minuter.
  •  
  • Gör vaniljfyllningen
  • Rör ut det rumsvarma smöret med vaniljsocker och strösocker, tillsätt gärna lite extra vaniljpulver.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda några gånger, dela i två bitar. Kavla ut varje bit och bred på vaniljfyllningen. Vik degen dubbel, skär i ca 15 remsor. Sedan skär du varje remsa på längden, men spar den sista biten, tvinna remsorna om varandra och snurra ihop dem till en bulle. Gör samma sak med nästa degbit.
  • Placera bullarna på bakplåtspapper. Låt jäsa under handduk 40 min.
  • Sätt ugnen på 225°
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rikligt med pärlsocker.
  • Grädda mitt i ugnen ca 7-8 minuter, låt svalna på galler under bakduk.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.