Ingredienser Portioner. 45 st 50 g färsk jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 1 1/2 dl strösocker 5 dl mjölk 250 g kvarg (10 %) 1/2 tsk salt 1 ägg 17 dl vetemjöl (15-17 dl motsvarar 900-1020 g) Fyllning 200 g rumsvarmt smör eller margarin 1 1/2 dl strösocker 4 tsk vaniljsocker Till pensling ägg pärlsocker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Igår medan stormen Helga härjade fram så bakade jag saffransbullar för fullt. Jag gjorde en dundergod chokladkräm med philadelphiaost som ni bara måste testa
Nu när jag testat en del recept ville jag så gärna dela med mig till er så jag kontaktade Jessica och Maria och de sa att jag fick dela med mig av vissa recept medan andra hålls exklusiva för de som köper böckerna
Smöra & bröa en sockerkaksform. Tillsätt clementinzestet & saften (ev. Häll i hasselnötter & strösocker i stekpanna och smält på låg värme, rör om då och då tills sockret smält och svept in hasselnötterna, häll upp dem på bakplåtspapper och låt steltna
Vanilj och Jordgubbs-Kladdkaka toppad med glasyr, kokosflakes och färska jordgubbar. Men i vanlig ordning med min egna lilla twist, idag bjuds det på Vanilj och jordgubbs-kladdkaka toppad med glasyr, kokosflakes och färska jordgubbar
Saffransbullar, ca 20 st. Stöt saffranet ordentligt i mortel tillsammans med 1 msk av sockret. Snurra och knyt ihop varje strimla till en liten bulle och låt jäsa under bakduk på plåt med bakplåtspapper ca 30 min. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker innan de gräddas ca 8 min på 250 grader varmluft i nedre delen av ugnen. Saffransbullar, ca 20 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.