Jäs till dubbel storlek, pensla med ägg, strö över pärlsocker eller flagad mandel. saffranskryddan utan kokade upp vatten med socker och saffran, som penslades
Det var de här gua små bullarna som jag stodoch slet med igår. Rulla dina bullar på ditt favoritsätt (eller på det minstpåfrestande sättet) och bred på fyllningen
Cognacen gör fruktkakan mer hållbar - den klarar minst två veckor i kylen - och alkoholen förångas i ugnen, men om du ändå inte vill använda alkohol kan du ersätta cognacen med pressad apelsin, som också ger god smak
Avsluta med att tillsätta russin, riven ingefära och purjolök. På bara fem minuter stod maten rykande varm på bordet redo att avnjutas (jag flyttade dock över grytan till en mindre kastrullmed lock)
Personligen är detta en av de godaste bullar jag ätit, då jag tycker tycker om lite mindre söta bakverk, ordentligt med färg och kraftig skorpa, samt russin, mandeloch sådant
Mina underbara saffransbullarmedmandelmassaoch apelsin är något jag bakar varje år, HÄR hittar du receptet på dom, men i år gjorde jag också en saffranskrans fylld med en massa gott som hackad mandel, rivet äppel, vanilj och russin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.