Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg. 5 dl standard mjölk1 ägg1 paket jäst gärna för söta degar1 krm salt 1 pkt saffran175g smör (smält)Ca 2 1/2 dl daddelcremDinkelsikt (tills du får en deg med lagom konsistens)Topping. Knåda degen, gärna med maskin 8 minuter och tillsätt mer mjöl tills degen fått en fin och lagom fast konsistens
Det verkar ju onekligen vara en råvara med mirakel-egenskaper. Jag valde dock att lyxa till det lite med att doppa barsen i lite choklad vilket gjorde upplevelsen av de här barsen till en kopia av den populära kokoschokladen
Smält smöret och tillsätt nästan all mjölk, spara lite att blanda ut saffranet med. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit och rör i lite mjölk
Så skönt med sånna helger ibland. Blanda ihop riven kokos med honung och lite kokosmjölk. Lägg dem på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i frysen ca 1 timma
Dessa ska testas på helgens glöggmys med vänner och kollegor. Inför söndagens första advent har jag testat nytt recept på saffransbullar som jag hittade på suveräna bloggen Lindas bakskola
Därför tänkte jag fresta med ytterligare en variant på supergoda saffransbullar. med saffran. Mitt tidigare inlägg på saffransbullar har ju varit otroligt populärt vilket ju är jätteroligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.