Täck bunken med lock eller plast och låt stå 1,5–2 timmar. Väg gärna degbitarna, ca 70–75 gram. Det här receptet är en blanding av Martin Johanssons (Pain de Martin) knådfria saffransdeg och, något modifierat, Leila Lindholms smarriga fyllning
Som färdkost i bilen ner till Tanum mumsade jag och mamma på varsin lussekatt. Dock ingen hembakad, jag har inte hunnit med det ännu men nästa helg planerar jag att fylla frysen med dessa godingar
Hur gott är det inte med klassikern lussekatter. Det är nog en av mina absoluta favoriter under julen. Det finns ju nu väldigt många olika varianter av lussekatter och många är goda och många kommer ni få smaka på här
Till ca 40 st50 g jäst100 g smör5 dl mjölk250 g Kesella (kvarg)1 g saffran (2 påsar)2 dl socker1/2 tsk saltca 13-17 dl vetemjölKlassiska lussebullar. Klassiska LussebullarBaka ut degen till ca 40 bullar
Dessa ljuvliga lussebullar, en av de bästa sakerna med jul. ) LCHF lussebullar/lussekatter. Det är ju så himla gott och doften som sprider sig i huset när de gräddas i ugnen är ljuvlig
Här får du mitt recept på mjölkfria Saffransbullar med tranbär och mandelmassa. Jag är inte ett stort fan av lussekatter men saffransbullar fyllda med mandelmassa är en helt annan sak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.