Saffransbullarna. 200-300 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst {för söta degar} 2 st kuvert saffran {saffranssmaken försvinner ganska lätt i dessa bullarna, använd 3-4 kuvert för mer smak om så önskas
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. En riktigt goding enligt mig som numer hör julen till, farligt goda
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Torra fast saftiga. Mjuka men ändå hårda och så det goda mandlarna på det
Smördeg på rulleKetchup i i bottenFetaost smulad över ketchupen Oregano strös överRulla ihop och skär i 1,5 cm tjocka bitarTryck till dem lite200 gr i ugnen ca 15 minuterLåt dem svalna på galler Servera till en drink eller lite bubblor
Ni har väl inte missat min vän Sabina som även hon har en saffransvecka. Saffranscheesecake med smak av apelsin & pepparkaka250 g pepparkakor125 g smör200 g Philadelphiaost250 g Mascarponeost1,25 dl socker4 äggrivet skal och saft från en apelsin (två apelsiner)1 g saffran (två påsar)Sätt på ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.