Mitt recept på LCHFscones flöder flitigt på instagram. Formasconesmed händerna, minsmet är ofta ganska torr, så det fungerar bra att forma, annars klicka ut med sked
Jag tog smör, rårörd havtornssylt och Änglamarks ekologiska, lagrade ost till sconesen. Det här receptet tog jag fram till den engelska utgåvan av min kokbok Långkok för LCHF och Paleo somkommer ut i USA och England nästa år i augusti
Smältsmöret i en kastrull. Rör ner vaniljpulver, Sukrin och saffran i det smältasmöret. Rör i smörblandningen i bunken och blanda väl, gärna med händerna
Men nu har jag fått fingrarna ur och inleder med ett recept på saffranscones. (Jag är ju perfektionist så jag gillar dessa bättre än dem där knöliga sconesenman klickar ut, haha
Gjorde ett par himla goda sconeshäromdagen. Ja, då var man inne i vardagen igen. Nja, både och säger jag, jag har verkligen inget emot att vara hemma och vara ledig men barnen började klättra på väggarna så de behövde nog komma iväg till dagis/skola nu
Dessa små "scones-aktiga" frallorna blev supergoda i smaken och saftiga. Jag har testat ett flertal "bröd" varianter på lchf vis mendem är "äggiga, gummiga och svampiga" det är inte bröd för mig i alla fall
Blanda ihop alla ingredienser förutom 1/3 av solrosfröna och 1/2 av hasselnötterna. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter på 250 graders värme. Saffran kan bytas ut mot 1 mskkardemumma istället. 2 dl fullkornsvetemjöl. 2 msk linfrön. 5 dl mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.