SAFFRANS TRYFFEL MED PÄRON OCH KONJAK. cognac och päronraom, och vispa till en slät smet. 10-20 droppar päronarom (använder du päroncognac kan du skippa aromen). 10-20 droppar päronarom
Skala päronen men låt stjälken sitta kvar. Ta upp päronen medhålslev, låt dem svalna och lägg ner dem i en glasburk - varva medröda coctailbär om du använder dem
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. En riktigt goding enligt mig som numer hör julen till, farligt goda
På sambons släktgård växer det gråpäron i ett träd. Den största delen päron kokade jag in i en sockerlag med smak av vanilj och en liten del fick även sällskap av lite saffran
Just dessa skorpor må vara det godaste som finns när det kommer till saffran. Torra fast saftiga. Mjuka men ändå hårda och så det goda mandlarna på det
Skala päronen men låt stjälken sitta kvar. Låt päronen svalna i lagen. Servera päronen med vispad grädde och kolasås eller dela dem och lägg dem i en ugnsfast form och täck med After Eight
Har ni inte testat kombinationen ingefärsinkokta päron med polkagrisgrädde så är det dags. Det traditionella sättet att koka in ingefärspäron på är att låta dom ligga och dra i socker och sedan koka dem länge
Bred knäckglasyren jämt över päronen. 1 stor eller 6 små pajer 1 stor burk konserverade påronKnäckglasyr2 dl mandel100 g smör1½ dl strösocker2 msk vetemjöl2 msk grädde eller mjölk Ugnsvärme - 175 graderSkär päronen i skivor och lägg dem i en smord pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.