Inlägget Mannagrynskaka med saffran ochlingongrädde dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Igår fick jag gäster och jag bjöd på galatopita men jag piffade upp den med lite saffran
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta dem lätt. Arbeta sedan samman smör, sirap, socker, vaniljsocker, saffran, bakpulver och mjöl till en deg
Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till ochmed innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där
Rulla ut tre smala längde på en plåt med vakplåtspapper på. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret o ha i saffran o häll över det i en skål o vispa snabbt i äggen
Riv ner det och krydda sedan med lite kardemumma. Jag tog ett vanligt recept på lussekatter men bakade ut det som snäckor och hade helt enkelt i chokladen, mandelmassan och kardemumman som fyllning
Kör tills allt blir jämt fördelat och forma till en avlång platta och ställ i kylen minst en timme. Ta fram matberedaren och lägg i 12 st färska dadlar, 200 gram kokosflingor, 1 dl kokosmjölk (den tjocka delen i burken), 1 tsk vaniljpulver, lite havssalt och 1 paket saffran. Smält 100 gram choklad (jag hade 85%) och skär kakan till avlånga bitar (ca 12 st) och doppa i choklade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.