Saffrans- och vaniljhjärtan i långpanna
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör
  • 1 vetemjöl
  • 1 strösocker
  • 1 bakpulver
  • 1 vaniljsocker
  • 1 saffran, ½g
  • 1 kesella
  • 1 ägg
  • 1 crème fraiche
  • 1 florsocker1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda kesella och saffran.2. Blanda samtliga ingredienser till smuldeg (bunke, matberedare med kniven eller assistent, dock rymdes bara hälften i min matberedare så jag körde 2 ggr)3. Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen.4. Lägg bakpapper i en långpanna ca 30×40 cm. Tryck ut hälften av smuldegen till en jämn botten.5. Häll på fyllningen, strö på resterande smuldeg.6. Grädda 30 minuter mitt i ugnen eller tills kakan är genomgräddad. Fyllningen kommer vara lite dallrig, men ska inte vara ”ogräddad”.7. Låt svalna, pudra på florsocker och skär i rutor. Kakan är enklast att skära om den stått i kylen ett tag. Det är en stor kaka, därav mängderna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.