Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
) Ja riktigt god och lakrits och choklad är verkligen en god kombination. ) Lakrits och. Mums. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
De var väldigt goda med denna smaken. Här går lakritspulvret ner. Blanda ihop med mandelsockret. 1 tsk lakritspulverJag mätte upp allt så det blev exakt på grammet. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två. 1 tsk lakritspulver. 2 tsk lakritspulver
Den fick förstås följa med hem, jag har väldigt svårt att motstå såna uppenbara frestelser. Jag lyckades inte hitta så mycket information om juju mer än att den växer på stora buskar och härstammar från Kina, där den används flitigt i matlagningen
Personligen älskar jag Weledas duschkräm och body-lotion med havtorn, och mina torra läppar smörjer jag in med ett läppcerat med havtorn frånMedevisalvan
Ha medel värme. Lakrits fluffen blev jättegod och godare än förväntat faktiskt. Häll grädde i en liten kastrull,klipp lakrits godisarna i mindre bitar och häll i grädden
Den här gången med Päron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk. 1-2 tsk Lakrits
3 tsk lakrits. 3 tsk lakrits. Detta är så kallade ketosbollar som man ofta tar till inom LCHF kosten. Jag tar ofta 2 sådana till kaffe som mellis för att stå mig fram till middagen
Stort tack till alla er som har följt mig och peppat med diverse glada tillrop under projektet. Idag är det sista dagen på Rå februari, mitt vårstädningsprojekt som gått ut på att utöka mängden raw food i vardagen
Lakrits är egentligen en rot och medicinalväxt. Mitt favorit godis är choklad och lakrits, därför provade jag att göra raw bollar av just den blandningen idag
Jag smaksatte mina med sega Kickbitar medhallon/lakrits smak, sååå gott. Syrran med familj var här innan på en förmiddagsfika och jag slängde ihop några snittar
Ställ in allt i frysen medan du gör i ordning nästa fyllning. Lakritsfyllning. Här kan du själv välja hur surt eller sött du vill att det ska vara, smaka av med citron och sötning tills du blir nöjd
Jag försöker variera bollarna med lite olika ingredienser, och den här gången fick det bli råa cacaonibs, som jag lade i blöt över natten tillsammans med chiafrön, solrosfrön, pumpafrön, mandel, och gojibär
Det är ju semmeltider så det bara dånar om det, även om själva fettisdagen är om några veckor. Jag har ju låtit kreativiteten flöda och sedan har jag också knarkat semmelinspiration på nätet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.