4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda tonfisk, pasta och frysta grönsaker i en ugnsfast form. Toppa med riven cheddarost. Blanda matlagningsgrädde och chilisås, häll över det i formen
Ingredienser Portioner. 4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron flingsalt peppar 4 ark grillfolie 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
I veckan testade jag att laga en ny maträtt här hemma och det var laxbiffarmed lite asiatiska smaker som vi åt med klyftpotatis och en matyoghurt med limesaft i
Spruta över lite citronsaft och vrid med pepparkvarnen. romsås (creme fracihe och stenbitsrom). Jag fick grillad lax över från när vi gjorde caesarsallad med grillad lax
Förra helgen tog vi ett par pauser mitt i allt spacklande och slipande och åkte ut med båten. I receptet har jag skrivit lax eftersom jag använt det tidigare och det var betydligt enklare än att rensa, filéea och plocka ut varenda ben ur flera rödingar men det gör man naturligtvis som man vill
Stick in ett träspett i varje laxbitoch pensla med såsen. Repa basilikan och lägg bladen i en skål tillsammans med olja, pressad citron, vitlök och kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.