och lite sötttill efterrätt. Veckans receptbok går under temat "tillbehörtill grillat". Men det grillade kan man ju variera i det oändliga genom att bara byta ut tillbehören
Något sött som passar väldigt bra till båda är dessa saffransdrömmar. Tillsätt olja lite itaget. Blanda hjorthornssalt med vetemjöl och blanda ihop allt till en deg (vispa inte)
När vi grillade i fredags så gjorde jag lite nya tillbehör, jag gillar mycket skålar på bordet. inte det silvriga paketet som man använder till ischoklad
Tyckte guinnessen passade bra tillfars dag. Jag hade ju tänkt göra en annan sorts gryta till kvällens middag men så kom jag på att vi inte har gjort den här grytan på jättelänge, på minst två år tror jag
Det här är litet klurigt att få till och som ni ser är min omelett inte perfekt. olja till stekning. Ta rullen ur stekpannan och använd t ex en bambumatta eller handduk för att forma till rullen så den får en lite mer rektangulär form
110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.