Det brukar bli sött och gott ändå. Många började tillverka sötsaker på löpande band med hjälp av dessa nya "hälsosamma" sötningsmedel och kunde då "med gott samvete" äta sötsaker både till frukost, lunch och middag i tron att det var rena hälsokosten
Igår var vi på Borås Djurpark. En väldigt mysig dag, trots att vi fick lite regn på oss. Till matsäck hade vi med oss hemmabakad pizza och en laddning med nutellamuffinsen jag bakade häromdagen
Ett perfekt mellanmål eller dessert när du vill stilla ett sötsug och unna dig något gott. Om önskas och beroende på hur söta bären är kan du söta lite extra med Steviadroppar, honung eller kokossocker
Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg
- pärlsocker att rulla bollarna i. Molnen har idag legat som ett grått täcke och regnet hängt i luften men det passade mig perfekt då jag med gott samvete fick spendera tid i köket
Försöker parera det med gott bröd någon gång i veckan och vissa kvällar någon smoothie eller frukt. Jag brukar rulla i antingen kokos, pärlsocker, kakao men man kan också rulla i tex krossade nötter eller vad man kännner för
Då lingonen är slut så får blåbär duga. Det gör dem. )Grova blåbärslimpor, 2 st10 dl vetemjöl4 dl grovt rågmjöl ( går även med vanligt rågmjöl)2 dl solroskärnor1 dl krossat linfrö1 dl rågkross4 tsk bakpulver2 tsk salt8,5 dl filmjölk1,5 dl mjölk1,5 dl frysta blåbär (eller färska)0,5 dl brödsirapSätt ugnen på 175 grader
Det är ju så gott och jag vill bara experimentera fram nya varianter utav det. 30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker. 2 ägg 30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
Vanligtvis är jag inte så förtjust i söta marmelader osv men den här kombinationen blev riktigt bra, plommonens syrlighet balanserades fint av kanelen och vaniljen, utan att bli “för mycket”
Jag använde en bit blå ädelost, brie och färskost med dill & gräslök. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Förrseten tycker jag kikärtor är gott, så det skulle inte vara hela världen som så var fallet. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.