Pressa sedan i vitlöksklyftorna och blanda i jordnötterna och stek tills kycklingen är färdig. Blanda vatten, soja, sambal oelek, vinäger och majsstärkelsen och rör om till en jämn sås
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Idag tänkte jag dela med mig av ett favvorecept här hemma, sötsurkyckling på en blinkning. Så jag babblar inte på om ditt och datt för jag och min äldsta Annie ska iväg på teater
Blanda mjölet, bakpulver och salt i en skål. Friterad kyckling är verkligen en favorit såväl hos vuxna som hos barn och så otroligt gott med den sötsura såsen till
O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Servera den sötsurakycklingen tillsammans med ris och sallad. Skala och klyfta löken. Kyckling. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär ananas i bitar
Vänd den strimladekycklingen i mjölet. Hetta upp olja i en wok och stek kycklingen hastigt. Fräs rödlöken och paprikan hastigt i resterande olja och blanda ihop med kycklingen, ananasen och ingefäran
Enda sen jag bodde i England har jag letat efter ett bra recept på sötsurkyckling. Hetta upp olja, stek kycklingbitarna och ta ur kycklingen och låt vila
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.