Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Lägg halva bärröran i botten av ett glas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
När vi besökte EWBC i Italien i höstas hade vi att välja på två post-trips att välja på Chianti och Friuli, vi valde Chianti varför jag gick miste om nordöstra Italiens vita guld
Började dagen med en av familjen inte särskilt uppskattat pålägg - makrill. Ställ in osten i ugnen ett par minter, tills den mjuknat något, ringla sedan lite honung över
Det är ett av många måsten när man är på plats. Rätten är mer ett brödpaket som fylls med en köttfärsblandning, eller grönsaker för den som vill ha det istället
När jag såg den tyckte jag den var helt perfekt till kiosken med gammalt retromönster med mat-tema. Det spöregnade och blåste isiga vindar när vi började bygga på kiosken, men vi hade alla tre sett fram emot att börja bygga så vi rensade undan lite i hallen och satte igång
2 ägg1,5 dl socker75 gr mandelmjöl75 gr potatismjöl1 tsk bakpulver50 gr mjölkfritt smör4-6 späda rabarberstjälkar - skurna i småbitarLite pärlsocker till garnityrVispa ihop ägg och socker
Värm en stekpanna o lägg i lite fett, smör eller olja. Riv 3-4 potatisar (ber på storlek) på grövsta på rivjärnet. Vänd röstin med hjälp av ett grytlock och stek ytterligare 9 min på andra sidan
Ett stopp i Hamburg, ett i Noordwijk (utanför Amsterdam) och därefter Paris. Det finns oftast bara ett problem med franska lägenheter, eller snarare parisiska, och det är att de sällan har särskilt välutrustade kök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.