Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop en kall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Den här kalla såsen, smaksatt med fetaost, citron och basilika, är en riktig favorit här hos oss. Denna gång käkade vi den goda såsen tillsammans med quinoabiffar och kokt broccoli
Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Blanda ihop allt och förvara kallt. Idag har solen strålat hela dagen, varmt har det varit också så det blev en sväng till Hampetorp, vi tänkte sola och bada på piren men när vi kom dit blåste det och sjön kylde ner luften rätt mycket så vi åkte hem igen till värmen på altanen
Låt köttet kallna. Putsa, salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskal och saft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och vitpeppar och häll över köttet ett par timmar före servering
Marinerade bönor. När jag dock letade efter lite inspiration i gömmorna på bloggen så insåg jag att jag faktiskt har väldigt få sallads, bön- och överlag ”hälsosammare” recept
När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Låt kallna. Salta, peppra och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Blanda olja, honung, citronskal och citronsaft, rosmarin, skivad chilipeppar, oliver, finhackad vitlök, kapris, salt och peppar
Varmrätten var av buffétyp och dels så fanns det korv och hamburgare från Waitrose, men också hemmamarinerade kycklingben, i en variant på denna marinad, och marinerad fläskfilémedaljonger med citron, timjan, rosmarin och lite honung
Ett recept ur boken Jordgubbar och rabarber av Sandra Leigh Draznin. Gäller att passa på att testa olika recept i den nu när det finns färska jordgubbar och rabarber
Låt köttet kallna. Putsa, salta och peppra filéerna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Skiva köttet tunt, i ½ cm skivor och lägg upp dem på ett serveringsfat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.