Sötpotatispannkakormed saffran. Fredag eftermiddag, det känns nästan som om jag i smyg håller mig hemma från jobbet, vilket jag naturligtvis inte gör men det här med påsk och påsklov har ännu inte sjunkit in
Nu var det länge sen jag hade med ett recept främst inriktat mot små barn. Favoriten är sötpotatispannkakor som får en gyllengul nyans och fin sötma av purén
Jättegott tillsammans medyoghurtkrämen som påminner mycket om pannacotta till konsistensen men inte är lika stabbig eftersom den är gjord på inte bara grädde utan även matyoghurt
Varva äppelkompott och några bär med kardemummacrunchet och krämen i glas eller coupeskålar. Fördela smulorna i ett jämnt lager 1-2 centimeter tjockt på en plåt med bakplåtspapper
Smaka av med salt och peppar. Täck över med beewaxduk och ställ in i kylen till serving. Mosa ihop med en potatismos-stamp eller snabbt i en matberedare
Dekorera med nötter eller citronmeliss. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden, slå den över chokladen och rör tills det är helt smält
Fiskburgare är gott på grillen eller i stekpannan med hamburgerbröd, lite dressing och sallad, men lika gärna som lunch/middag med kokt potatis eller bara sallad
Fördela yoghurtkrämen i glasen. Ett lyxigt frukosttips i all sin enkelhet, men nästan lika god som en dessert är denna yoghurt med honung, granatäppelkärnor och rostade mandelflarn
Förra helgen bjöd jag in tjejkompisarna för en storslagen brunch, och en av favoriterna var denna banansmulpaj som var serverad i glas med "yoghurt-vaniljkräm", carob-sås och hasselnötter
Numera dukas det fram plättar, pannkakor och ugnspannkakor i alla dess former minst en gång i veckan, som exempelvis morots- & äppelplättar, sötpotatispannkakor eller minicrêpes
Snabb sommardessert eller Grillade nektariner medyoghurtkräm. Vispa grädden och blanda med yoghurten, citronsaften & skalet och florsockret till en slät kräm
Fryst yoghurtkräm, publicerad 27 juli 2012, är mycket läcker att äta efter ett par timmar i frysen men ibland gör jag mer än som går åt och då blir krämen väldigt hård och svår att tina till lämplig mjukhet. En chokladkunnig väninna lärde mig en gång att leta efter kakao av god kvalitet med 100 % kakaoinnehåll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.