2 l
svampbuljong 3 cm färsk ingefära, i skivor 1 gul lök, i klyftor 6 klyfta vitlök, delade på mitten 1-2 msk gochugaru, koreanska chiliflakes (eller 1-2 tsk chiliflakes 2 tsk paprikapulver) 400 g fast tofu 3 msk japansk soja 1 msk sesamolja 2 tsk strösocker 2 klyfta vitlök, finrivna 2 msk japansk soja 250 g shiitakesvamp (eller små skogschampinjoner) 250 g sötpotatisnudlar 2 pak choi ca 90 g böngroddar, färska 2 salladslökar, strimlade 2 ägg, kokta och halverade gochugaru, eller chiliflakes att toppa med
½ kycklingbuljong. Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Koka i 3 minuter. Ansa och tärna fint 2 stjälkar selleri och 1 röd paprika och blanda i soppan. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivadechampinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter. 1 kycklingfilé. 2 selleri stjälkar. 1 röd paprika. 100 g champinjoner. 1 lime
Denna tonfiskröra med sting blev så otroligt god. Nu har jag gjort den ett antal gånger och tänkte att jag kan ju inte lägga ut ytterligare ett tonfiskrörarecept – men jag måste
Här har ni den självaste kryddblandningen jag slängde ihoplite snabbt, gott och starkt Kryddan längst till vänster är en utav minafavoritkryddor som jag använder i nästan allting, ”pepparmix” heter den
Blanda löken, vitlöken, vattnet, tomaterna och buljongtärningarnai en gryta. Under den kallare delen av året brukar vi äta soppa ungefär en gång i veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.