Sötpotatisgryta med halloumi och kokosmjölk
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar
  • 11 rödlök
  • 11 klyfta vitlök
  • 10,5 chilifrukt
  • 11 kruka koriander
  • 12 tsk gurkmeja
  • 11 dl belugalinser
  • 12 förp kokosmjölk
  • 11 halloumi
  • 11 lime
  • 165 g spenat
  • 12 dl vatten
  • 1 rapsolja
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1 rött ris till servering
  • 12 sötpotatisar 1 rödlök 1 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 1 kruka koriander 2 tsk gurkmeja 1 dl belugalinser 2 förp kokosmjölk 1 halloumi 1 lime 65 g spenat 2 dl vatten rapsolja salt peppar rött ris till serveringSätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i mindre bitar (behåll skalet på), blanda med olja och rosta i ugnen tills de är gyllene, ca 20 minuter. Hacka rödlök, vitlök och chili smått. Hacka koriandern grovt (spar gärna lite till garnering). Fräs rödlök, vitlök, chili och gurkmeja i olja tills löken blir mjuk i en gryta. Häll i belugalinserna och låt fräsa ca 20 sekunder. Häll på kokosmjölk och låt det koka upp. Låt koka tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Tärna halloumin och stek den gyllene i rapsolja, ställ åt sidan. Vänd ner spenat, koriander, sötpotatis och halloumi i grytan.Tillsätt även vattnet. Krydda med limeskal och limesaft. Servera med rött råris och garnera gärna med koriander.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.