Aubergine, sötpotatis och vitlök bidrog med mycket av den goda smaken. Tidigare i veckan experimenterade jag fram en kycklinggryta som blev överraskande god
Så fortsätter vi leken med att laga mat utan att använda kniv, och med en ”allt i en gryta lat rätt” så kan det inte bli lättare att laga bra och god mat som inte tar lång tid
Tvätta och skala sötpotatisarna. Lägg på sötpotatis bitarna, salta lite lätt och ställ in den i ugnen. Lägg över pommesen i en skål och blanda i olja, mer salt och lite extra smaksättning
Tänk vad man hitta i ett tomt kylskåp och frys. Het kycklinggryta med chorizo. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
Ugnsrostad potatis och en sallad serverade jag till denna underbart ljuvlig kycklinggryta. Dela kycklingen i bitar, salt och peppra och bryn i olja och smör
Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Ta i den gröna currypastan och ingefäran. Ta i den hackade koriandern till sist och servera grytan med jasminris
Riv vitlöken på rivjärnet och gnid in kycklingbitar med vitlöken. Skär svamp och lök i lagom bitar. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingbitarnai rapsolja till de fått en gyllenbrun färg runt om
Jag har skrivit om det förr och skriver det igen. Den bara finns där och är medgörlig, söt och läcker. Jag märker däremot att jag lutar mig mer och mer åt det vegetariska köket när sötpotatisen kommer in i bilden
Vi lagade den jämt och det är verkligen en av de godaste rätterna jag vet. Det är något speciellt med kombinationen av fetaost och soltorkade tomater som gifter sig så bra
Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och dela svampen. Fräs gul lök och bacon på inte alltför hög värme och utan att den gula löken bryns
Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.