12 sötpotatisar
1-2 rödlökar (beroende på storlek) 2 msk smör, att steka i 0,5 krm kanel 2 krm salt 1 krm chiliflakes 80 g getost, chèvre 2 l spenatblad, löst packadeSätt ugnen på 200 grader. Picka några hål i skalet på potatisen med en potatissticka eller tandpetare. Baka potatisen i ca 75 minuter tills den är mjuk hela vägen igenom. Dela löken på mitten och skiva den sen i tunna skivor. Smörstek löken på låg värme i ca 10 minuter så den är helt mjuk och börjar karamelliseras. Tillsätt, salt, chili och kanel till löken och rör om. Tillsätt spenaten och ta av pannan från värmen. Låt stå i 5 minuter så spenaten ”smälter”. Kryssa potatisarna och fyll dem med getosten och spenatlöken.
I lördags lagade Håkan till en riktigt smarrig gratäng medsötpotatis, vanliga päror, rosmarin och fetaost, härliga smaker som tillsammans bjöd smaklökarna på en riktig festlig lördag
Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Sötpotatis är lite annorlunda. Skär getosten i centimeterstjocka skivor och lägg på potatisen, toppa varje ostbit med en klick honung och sprid ut valnötter runt om
Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenatenochsötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.