För mer tryck i grytan, hacka ner lite (eller mycket) vitlök också. Till fyra inte alltför hungriga personer4 kycklingfiléer, strimlade1 stor purjolök, strimlad1 gul lök, hackad1 röd chili, finhackadSmör eller neutral olja1 burk kokosmjölk1 dl jordnötssmör (helst crunchy)1 dl vatten1 msk farinsockerSaften från en halv citron1 hönsbuljongtärningSalt, svartpeppar och chili explosionEn rejäl nypa chiliflakesEn kruka basilika, strimladHackade jordnötterEv mjölk att späda medBlanda kokosmjölk, jordnötssmör, vatten, farinsocker, citronsaft och buljongtärning i en gryta
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Söt plommonmarmelad med kanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Sist rör du ner de skalade räkorna. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Räkor,. 500 g stora räkor. Öka värmen och häll i räkorna och rör om och stek ca 2 minuter tills de blivit vacker rosa om du använt råa räkor annars räcker det att de blivit varma. 500 g stora räkor
Skala räkorna och rör ner dem i såsen. Låt allt bli varmt men inte koka, då blir räkorna sega. 1 kg räkor med skal. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.