Hur som helst - det spelar ingen roll hur många som bloggat om baconmarmelad tidigare. Att inte inse att många av oss tänker snarlika tankar, lagar snarlika rätter och skriver snarlika texter - det är att leva i förnekelse
fint havssalt. fint havssalt. Blanda gurkbitarna med socker, salt (1 tsk av varje) och dill. Rosta blandade nötter 2-3 dl i torr stekpanna på låg värme. Värm 5-6 dl flytande honung, häll över blandningen och förslut
Den här tårtan är en blandning av sött och salt vilket jag tycker är så gott tillsammans. Ovanpå ligger en blandning av rostade salta nötter och över det har jag hällt en ljuvlig hemmagjord kolasås med en hint av salt
Sen tror jag på att unna sig det godaste man vet för att hålla motivationen uppe och i mitt fall råkar det vara kola och choklad kombinerat med lite salt
Mini-saffranssemlor Tjuvstarta semmelsäsongen med de här juliga munsbitarna - varför vänta. Tillsätt resten av degspadet med finstött saffran iblandat, socker, salt och största delen av mjölet
s salta nötmix som består av mandlar, cashew-, jord- och pistagenötter. Många inviger sin glögg- och pepparkaksperiod till helgen och för att inte tala om lussekatter, mums
Crepes kan man som bekant äta med både söta och salta fyllningar. ½ tsk salt. Med lite örtkrydda i smeten passar de till matigare, salta fyllningar, och med lite kokossocker i smeten passar de förträffligt till söta fyllningar
110 g smör, normalsaltat 200 g vetemjöl [3,3 dl] 10 g strösocker [0,75 msk] salt 10 g äppelcidervinäger [eller 2 tsk citronsaft] 16 g grädde, 40% [1 msk] 20 g vatten, iskallt [4 tsk]
Självklart bjuder jag på receptet så ni också kan få njuta ev detta knapriga tillbehör som lika gärna kan ätas precis som det är eller varför inte servera i söta strutar på barnkalaset
Nu hade det varit lägligt att ge er ett recept på en stormkaka (ni som har läst Kalle Katt av Richard Scarry för era barn vet vad jag pratar om) men jag bjuder istället på en frusen cheesecake med en söt och krämig kolasås på en knaprig och smarrig chokladcookiebotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.