Söt Rabarberpaj
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • pajform
  • skål
  • dl
  • 10 min Tillagningstid 30 min Totala tiden 40 min Här kommer en riktigt sockersöt rabarberpaj på begäran från sambon. Enligt honom är mina pajer lite för syrliga och han gillar sött. Så för att göra alla i familjen glada bjuder vi idag på en söt paj. Ett trevligt och bra tillbehör till den här pajen är vispad grädde eftersom kalciumet i grädden binder till oxalsyran. Författare: Mejas Mat Recept typ: Efterrätt Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 4 Ingredienser Bebis: 2 mindre stjälkar rabarber eller 1 stor 1 stort rött äpple 10 dadlar eller ½ dl kokossocker ¾ dl mandelmjöl 50 g skirat smör (ghee) Vuxen: 5 mindre stjälkar rabarber eller 3 stora 1 stort rött äpple 1½ dl vetemjöl 1½ dl socker 125 g smör Instruktioner Skala stjälkarna och skär rabarbern i små bitar. Skala äpplet och tärna i små bitar. Strö ut rabarbern på botten av en ugnsform och gör likadant med äpplet. Mät upp smör, mjöl och kokossocker. Använder du dadlar så mixa dem först till en massa innan du blandar dem med smöret och mjölet. Klicka ut smeten över frukten och ställ in att grädda i ugnen på 175 °C i ca 25-30 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.