10 min
Tillagningstid 30 min Totala tiden 40 min Här kommer en riktigt sockersöt rabarberpaj på begäran från sambon. Enligt honom är mina pajer lite för syrliga och han gillar sött. Så för att göra alla i familjen glada bjuder vi idag på en söt paj. Ett trevligt och bra tillbehör till den här pajen är vispad grädde eftersom kalciumet i grädden binder till oxalsyran. Författare: Mejas Mat Recept typ: Efterrätt Maträtt: Svensk husmanskost Portioner: 4 Ingredienser Bebis: 2 mindre stjälkar rabarber eller 1 stor 1 stort rött äpple 10 dadlar eller ½ dl kokossocker ¾ dl mandelmjöl 50 g skirat smör (ghee) Vuxen: 5 mindre stjälkar rabarber eller 3 stora 1 stort rött äpple 1½ dl vetemjöl 1½ dl socker 125 g smör Instruktioner Skala stjälkarna och skär rabarbern i små bitar. Skala äpplet och tärna i små bitar. Strö ut rabarbern på botten av en ugnsform och gör likadant med äpplet. Mät upp smör, mjöl och kokossocker. Använder du dadlar så mixa dem först till en massa innan du blandar dem med smöret och mjölet. Klicka ut smeten över frukten och ställ in att grädda i ugnen på 175 °C i ca 25-30 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt. 3.4.3177
Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Knäckig rabarberpaj6-8 portioner500 g rabarber150 g smör1/2 dl sirap1 dl grädde2 dl mjöl2,5 dl havregryn1 tsk bakpulver2 dl sockerSätt ugnen på 175 grader
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke. Knäckig rabarberpaj. Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj med knäckigt kolatäcke
Strö över sötströ och kanel över rabarbern. Vispa grädden och servera rabarberpajen med vispad grädde. (Mängden sötströ beror lite på hur sur rabarbern är och hur syrlig paj du vill ha
Tyvärr var den lite för lite söt men det går ju att ändra på. Som när jag på Alla hjärtans dag gjorde rabarberpaj i kärleksfulla portionsformar och googlade på recept och hittade ett som "råkade" vara LCHF
För att fira nationaldagen bjöds det på enkel men supergod fika, en riktig kaloribomb. Socker, smör, sirap och grädde…i en sagolik symfoni som smakar goda rabarber och med ett pajtäcke som smakar knäck
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Recept på rabarberpaj finns det närmre en miljon känns det som. En annan favorit är rabarberpaj med jordgubbar och lite vit choklad täckt av ett knäckigt täcke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.