En god och saftig helstektkycklingmed gyllenbrunt krispigt skinn. Serveras till exempel med ungsrostade rotsaker som med fördel kan göras tillsammans medkycklingen
Han lär ha sagt att varje familj borde ha råd att äta en höna till söndagsmiddag – jag tror att det skulle förhindra uppror hos bönderna om de fick äta kött åtminstone en dag i veckan
Skölj av kycklingen i kallt vatten ordentligt, badda den torr med hushållspapper. Vi skulle vilja laga mer med den i vinter så tipsa gärna om era favoritrecept i crockpot
Lägg kycklingen i en ugnsform med bröstsidan uppåt och pensla med hälften av glasyren. Det är lättare att få knaprigt skinn med den smak man vill ha, det är bara att variera glasyren och kryddorna
Servera kycklingenmed potatis och mojo rojo. Lägg dem i en ugnsfast form, ringla över olja och gnugga in saltet så att potatisarna är helt täckta med salt och olja
Skölj kycklingen utvändigt och invändigt samt torka den någorlunda torr med hushållspapper. Smält smör och blanda med olivolja, soja, salt, svartpeppar och hackad rosmarin i en kastrull
Servera direkt, gärna med en god sallad och någon grönsak. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden och massera in den så att kycklingen täcks runtom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.