Jag serverade med färska amerikanska blåbär och vaniljkesella. Jag älskar att äta frukost. Gärna scones, amerikanska pancakes, nybakat bröd, goda pålägg, goda juicer, färsk frukt, mums
med tanke på Livsmedelsverkets nationella kraftsamling för bl. a ett samverkande saltsänkningsarbete kanske man bör ersätta den halva teskeden salt i receptet för banan- och blåbärsscones ovan med ett halvt kryddmått salt istället
För min del blev det inte speciellt mycket frön till frukost, men ändock en god och lite lyxigare frukost med nybakade kardemummascones, pålägg, hemmagjord chokladmüsli och turkisk yoghurt
Krydda med salt, vill man kan man krydda spännande med oregano, eller kanel, eller kardemumma. Rör ned 5 dl varmt vatten (definitivt varmare än fingervarmt), några matskedar olja och ett par matskedar socker eller honung (har fått för mig att det jäser bättre med socker)
Kardemummasconesmed kanelsmör. Det är kaffe som gäller och då en stor mugg med sojamjölk i. På vardagar äter jag en smörgås eller lite sojayoghurt med müsli på jobbet, strax innan jag ska ha min första lektion
) vaknade jag med ett riktigt hål i magen. Bråkiga magar är helt enkelt inte roligt och där har maten vi äter en väldigt stor del i det hela och är en av anledningarna till att jag själv börjat experimentera så med min egen kosthållning
Igår fick jag till en härlig, lång frukost med Ben. Till och med över måndagen. Två stekta ägg, två skivor rökt skinka som ugnrostats i några minuter, 175°, lite skuren mango med turkisk yoghurt att dippa i, en satsuma, ett glas apelsinjuice och en kopp varm choklad (mjölk, ett par matskedar kakao och en klick agavesirap som blandas och kokas upp)
Jag tycker också den är såååå god, med mycket kanel och smör på. Ett tips till söndagsfrukostan. Jättekul att se detta inlägg på instagram av @typ1lchf som gillar min LCHF mandelgröt till frukost
jag är bara en glad amatör som delar med mig av det jag njuter av. Det ska vankas nybakat bröd, kaffe med skummad mjölk, ost, marmelad, DN och klassiskt musik i bakgrunden
}Brödet är bakat med enbart surdeg, helt utan jäst, så det gäller att man har en livlig surdeg. }Passar lika bra till lördagsmiddag som till söndagsfrukost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.