Täck degen med bakduk och låt jäsa i kylskåp över natten. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, ca 1/2 dl och forma försiktigt degen med handen till en platta, ca 30x40 cm. Skär degen med en degskrapa i 6–7 cm breda längder
Grahamsbrödmedfilmjölk. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt, honung och filmjölk. 3 dl filmjölk. Grädda på 225 grader i ca 50-60 min. 3 dl filmjölk
Har även smittat Patrik med det. Den delen har jag inte smittat Patrik med. Inte nog med att de sover, de tar sovmorgon och är alldeles gosiga och kärvänliga när de vaknar (på lediga dagar alltså, på vardagar kan man få sig en smäll)
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper. Till ca 10 stycken¼ pkt jäst3 ½ dl kallt vatten1 ½ tsk salt1 tsk honung7-8 dl vetemjöl specialRör ut jästen i lite av vattnet. 7-8 dl vetemjöl special
Täck löst över degen med plastfilm och förvara kallt över natten, ex-vis i ett kylskåp. Pudra vetemjöl över brödet innan nattjäsning -detta för att plasten inte ska fastna på degens ovansida
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Just dessa gjorde jag till en buffé när vi hade en liten släktträff i mellandagarna
Tillsätt filmjölken och därefter resten av ingredienserna. Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie. Pensla bröden med vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C. 1 dl filmjölk. 5-6 dl vetemjöl special
De här kalljästa frukostfrallorna passar utmärkt att börja morgonen med. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet med en bakduk över och låt bröden jäsa över natten
Tillsätt filmjölken och därefter resten av ingredienserna. Forma 10 bröd, lägg på bakpappersklädd plåt och täck med plastfolie. Pensla bröden med vatten och grädda dem i 10-12 minuter i 200°C. 1 dl filmjölk. 5-6 dl vetemjöl special
Då jag befann mig i Söderhamn tog jag med mig de nygräddade frallorna hem till min syster och hennes familj, alltid roligt när man kan glädja andra med en doft av nybakt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.