När sparrisen är kokad och avkyld gör du klar den goda såsen till dem på följande vis. Därefter tar du dem upp och låter dem svalna, allra helst i kallt vatten bara för att de inte skall bli överkokta, för blir det överkokta ja då är de mer än trista att äta och inte alls värda all den uppmärksamhet det så förtjänar
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Om dropparna stelnar och blir så hårda att du kan bryta dem är smeten färdig. Så fort karamellmassan är tillräckligt sval för att hålla i händerna ska den ”dras” så att den ljusnar i färgen och snurras så att den får en fin form
Men eftersom citronsyran förutom att dra ur smak och färg ur blommorna, också verkar svagt hämmande på bakterietillväxten gör du bäst i att frysa in saften
Läs också. Njut av den krispiga gurkan när du tar första tuggan. Blanda vatten, ättika, salt och socker i en kastrull och koka upp så att salt och socker löser sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.