Så grillar du sommarens godaste högrev!
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • högrev
  • 1 rött vin
  • 1 Bong Touch of Taste Oxfond
  • 1 tomatpuré
  • 1 rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 timjan, grovhackad
  • 1 lagerblad
  • 1 svartpeppar, grovkrossadGÖR SÅ HÄR 1. Vispa ihop alla ingredienser till marinaden. 2. Lägg i köttet och låt marinera i minst 4 timmar. 3. Sila av marinaden från köttet. Spara marinaden. 4. Värm ugnen till 120 grader och låt köttet ligga framme i rumstemperatur under tiden, ca 30 min. 5. Ställ in köttet i ugnen och sätt i en termometer i tjockaste delen på köttet. Ta ut köttet när det är 55 grader (det tar ca 45 min) och låt det vila ca 10 min. 6. Starta grillen under tiden. 7. Grilla köttet över glöden så att det får en fin grillyta, pensla gärna med överbliven marinad. 8. Salta och peppra 9. Skär upp köttet i skivor och servera med grillad färskpotatis, bourguignonsås och dressad sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.