Vad som egentligen är LCHF är så olika beroende på vem man frågar men nu utgår jag från att dumenar LCHF där man äter bacon, ost, smör, grädde och feta såser
Igår gjorde jag ett så himla gott mellanmål - en chokladbar. Jag använder fibersirap gold, vilket binder ihop baren på ett bra sätt (det fibersirap innehåller är det som ger questbaren dess karaktäristiska konsistens)
Salt är den viktigaste ingrediensen i marinaden eftersom det binder vätskan i köttet, så tänk på att inte låta köttet ligga för länge om du använder en väldigt salt marinad
Men majsmjöl innehåller en del kolhydrater så nu använder jag det här receptet istället. Både jag och Olivia älskar fröknäcke, det viktiga är flingsalt uppepå så det blir riktigt salt o gott
Gör så här. Det är fibrerna i psyllium som binder brödet på samma sätt som gluten. Jag fortsätter med LCHF månad och ser nu tydliga resultat, inte bara på grund av ändrade matvanor menäven min hårda träningen
Blanda ihop med dill och gräslök och tillsätt sedan creme fraiche så det binder ihop. Gubbröra och nubbesallad hör till pappas favoriter sådenna passade verkligen perfekt
Jag har lite svårt för alltför blaskiga såser i grytor så jag reder gärna av skyn med maizenamjöl utrört i lite vatten då jag tycker smakerna binder ihop sig bättre
När jag bakar med industrijäst, så använder jag generellt sett mycket mindre jäst än vad som finns i de flesta andra recept, där ofta järtmängderna är gravt överdrivna, jag bakar samt nästan uteslutande med kall degvätska
Blanda kalvfärsen med saltet, då binderfärsen vätskan bättre. Arbeta ihop det till en smidig färs. Smält smöret i en stor stekpanna och låt det bli gyllenbrunt
Eftersom det är glutentrådarna som "binder ihop" brödet och håller ihop det så att det kan jäsa bra åt alla håll och kanter, är det nästan alltid svårare att få ett glutenfritt bröd sådär luftigt och högt som ett vanligt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.