Läs också. Låt bullarna kallna under bakduk. Klassisk semla – här är receptet Minisemlor Ingredienser 30–40 stycken 75 g smör 2 1⁄2 dl mjölk 25 g jäst 3⁄4 dl strösocker 1 krm salt 1 ägg 1/2 msk mald kardemumma 1 1/2 tsk bakpulver 7–8 dl vetemjöl Fyllning 150 g mandelmassa, grovriven 1 dl mjölk 2 tsk vaniljsocker 1 tsk vaniljpulver eller 1/2 vaniljstång 3 dl vispgrädde Pensling & garnering 1 ägg florsocker Gör så här Smält smöret. Arbeta ta ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i 40 minuter
För den blir så mycket godare och är löjligt enkel att svänga ihop själv. Och är det något du ska sluta köpa och börja göra själv så är det just pressgurka
Grilla köttet över glöden så att det får en fin grillyta, pensla gärna med överbliven marinad. Skär upp köttet i skivor och servera med grillad färskpotatis, bourguignonsås och dressad sallad
Ett annat plus med den här vegetariska köttfärssåsen är att den blir bara godare om den får stå till dagen efter sådu kan med fördel göra en stor sats och ha flera dagar i kylskåpet
tillsätter du smöret lite i taget och vispar ut det i den varma såsen. När såsen börjar tjockna,. tillsätter du genast lite kallt vatten och tar bort kastrullen från
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.