Servera med vaniljsås eller glass. Som alltid när jag bakar har jag svårt att skriva ner exakta mått, går mycket på känsla men här är receptet uppskattningsvis
100 g margarinalternativt smör. 12 msk ljus sirap. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingrediensernatill pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Grädda pajen mitti ugnen i 25-30 minuter. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Skala och skiva äpplena och lägg dem i en smord ugnsfast form. Blanda övrigaingredienseri en bunke, finfördela det med hjälp av en gaffel eller fingrarnatill en smuligblandning
Den blirriktigt god och knaprar såhärligt när man äter den. Min mamma brukar göra en annan variant av äppelpaj där hon gör som ett knaprigt knäcktäcke istället för en vanlig smulpaj
Penslar man pajskalet med litekolasåsblir pajen krispig och knäckig utanpå. Fyllning. Kolasås. Vill man ha ett mjukt pajskal kan man hoppa över den biten och hälla all såsi pajen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.