Det svåraste med att sätta ihop en middagsmeny är att komma på vilken förrätt man ska bjuda på. Vid gårdagens middag utsattes våra gäster för ett försiktigt och lagom experimentellt försök till en enkel och snabblagad entré
5-25 g jäst500 g kallt vatten, ca 10 grader560 g kärnvetemjöl + lite till toppingen och bakbordet150 g grovt rågmjöl + lite till toppingen50 g solroskärnor75 g torkade aprikoser, hackade i bitar 10 g olivolja14 g salt utan jod. 500 g kallt vatten, ca 10 grader
Får se om min ambition att "dra igång" bloggen igen. Funkar fint att äta kall dagen efter också. Falafelpaj- 1 paket falafelmix (finns glutenfri)- Hummus (hemmagjord eller köpt, själv använder jag alltid hemmagjord)- Yofu, blandad med vitlök, riven gurka, citron, salt- Tomat, gurka oliverBörja med att blanda falafelmixen och låt stå, du kan behöva två paket, beror på vilken mix man använder
I helgen satte jag min pepparkaksdeg och nu börjar nedräkningen (det blir julkalender i år igen). Man tager vad man haver, vi skar pepparkakor för glatta livet och kavlade med en rulle plastfolie, det gick utmärkt
Den dör inte om den skulle stå längre än så, men den kan gå lite överstyr och bli alltför sur till exempel, och då är det inte säkert att den beter sig som man vill den dag man ska baka
Förra fredagen när jag bjöd ett gäng tjejkompisar på middag började vi med bubbel (ett gott franskt mousserande från Loire) och lite chips medan vi väntade på att alla ska komma
Är det dags attbörja baka inför höstens olika högtider. bryggaren med kaffe står och puttrar och jag tar fram kastrullen för att laga gröt och skära en skiva hembakat bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.