Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning. Rör så gelén smälter. 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). 1Rör ihop smör och mjöl till en kula. Låt såsen småkoka i 5 minuter
Gör en rejäl sats när du ändå håller på, den håller en vecka i kylskåpet. Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från min favoritsås D’Elidas
2 dl 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1 tsk olja 3 msk strösocker 5 msk balsamvinäger 3 dl rött vin 1/2 dl kalvfond 1 dl vatten 2 tsk maizena majsstärkelse 2 msk smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
10 3 dl crème fraiche 3 dl majonnäs 6 msk dijonsenap 3 vitlöksklyftor 3 msk finskuren persilja 2 msk torkad dragon 3 krm socker 3 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Real Mayonnaise 20 % rabatt Hellmann's 400 g Mer info Ladda kupong
4 2 dl smetana 1 msk fransk grovkornig dijonsenap 1 msk riven pepparrot salt peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Låt stå och dra lite innan den serveras. 13 dl gräddfil 2 msk majonnäs 3 vitlöksklyftor Salt Svartpeppar gärna grovmalenRör ihop majonnäs och gräddfil så det blir slätt Pressa i vitlöken och tillsätt lite salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.