Blinier eller Blini som det också kallas är liten boveteplättar som gärna här i Sverige serveras tillsammans med löjrom, hackad rödlök och lite uppvispad Crème fraîche
Blanda köttfärsen med den hackade löken, ägget och grädden. Tillsätt ströbrödet och örtkryddorna och rör till en jämn smet som du låter vila i kylskåpet en halvtimme
Koka upp vatten i en liten kastrull, slå av värmen men låt kastrullen stå kvar på plattan. Ställ en skål med rund botten över vattenbadet och vispa äggvita + strösocker till hårt skum
Som med de flesta bröd smakar den som bäst när den fortfarande är rykande varm. De som blir över skivas och fryses med fördel ner för att tinas upp senare, exempelvis i en brödrost
Och min favorit från ryska köket. HEJ. Nu ska ni få recept på världens godaste sallad. Den ska stå i fyra dagar och jäsa men förutom det är den jätteenkel att göra
Blinier (Ryska boveteplättar) under "Maslenitsan". Maslenitsa, ("smörveckan"), också känd som bland annat pannkaksveckan är en rysk religiös och folklig högtid
Godmorgon fredag. Idag tänkte jag bjuda på ett brödrecept, kanske lagom till helgfrukosten. Min älskade mamma bakar ofta detta bröd och det är sååå gott
köttfärspannan kommer här som ett litet middagstips för en kväll med lite tid. Den kommer från gamla klassiska Vår kokbok som jag fick med mig av mamma när jag flyttade hemifrån
Ryska köttbullar -Bitok-. Servera köttbullarna med stekt vitkål, syrade grönsaker och om du vill göra det hela helt enligt den ryska traditionen så skall köttbullarna serveras tillsammans med grovt hackad saltgurka och rödbeta samt en smetana sås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.